[ Edited Tue Feb 15 2022, 01:19pm ] IULIK.RO -LINK-
Abonati-va la canalul meu de YouTube! Cei care doresc a fi la curent cu noutatile in materie de instrumente cu clape, instrumente diverse, instrumente yamaha, tutoriale , demo-uri etc.-LINK-
Deci sa fie pentru toata lumea: MEDELI AKX10 nu este copie dupa YAMAHA, este total diferita ca, constructie, clape, meniu, display, functii, are chestii in minus dar si in plus fata de YAMAHA dar nici nu conteaza la cat costa si la cum suna! Are butoanele cumva asezate asemanator cu PSR-urile dar nu indentic si acest lucru doar pentru a avea un control cat de cat usor pentru cineva care face cunostinta cu ea la prima vedere, este foarte bine si finut construita cu un ecran foarte clar, un meniu foarte simplu si intuitiv cu mici lipsuri care se vor corecta la urmatorul update care va fi lansat in prin luna martie-aprilie. La pretul ei sa ai o memorie de 760MB este super tare, sa nu va mai zic ca are si procesor de voci iar interfata cu leduri de la butoane si de sub orga se personalizeaza pe diferite culori( verzi, albastre, mov, alb, portocaliu, rosu, etc.) mai multe detalii am sa va zic si pe grupul; -LINK-
[ Edited Thu Feb 10 2022, 06:36pm ] IULIK.RO -LINK-
Abonati-va la canalul meu de YouTube! Cei care doresc a fi la curent cu noutatile in materie de instrumente cu clape, instrumente diverse, instrumente yamaha, tutoriale , demo-uri etc.-LINK-
Am uitat sa va zic ca AKX10 poate incarca mai multe seturi simultan in limita memoriei la fel ca la Yamaha! Polifonie 256, bluetooth, si are si Mono-Legato! Cine doreste sa achizitioneze aceasta orga recomand Lydaly Muzical de unde primeste si primul meu set romanesc pentru AKX10 gratuit, pentru cei care vor sa ia din alta parte ii pot ajuta cu setul in privat. Magazinul Lydaly Muzical : -LINK-
[ Edited Thu Feb 10 2022, 09:03pm ] IULIK.RO -LINK-
Există câteva diferențe tehnice importante chiar dacă "platforma" pare aceeași, placa de bază diferă, difera si , si displayul, si carcasa, si meniul, si functiile! Medeli este o mare companie chineza care asambleaza tastaturi pentru alte marci, se zvoneste ca Genos este asamblat in fabrica Medeli. Medeli AKX10 nu este o copie a PSR-ului, este total diferit, doar aranjarea butoanelor este asemanatoare!
[ Edited Fri Feb 11 2022, 12:27pm ] IULIK.RO -LINK-
Seamana dar nu rasare. Asa cum seria PSR-SX seamana cu seria Roland FA06-08. Chiar suspectez ca ar avea acelasi display. Datorita dorintei de a avea costuri mici si compatibilitate mare, cam in toate domeniile se folosesc cam ce e la moda si ieftin ca electronice. De la displayuri, chipset-uri, butoane, potentiometre.
Ca sistem , e foarte diferit AKX10 de un PSR-SX. Chiar daca ambele au style cu extensia .sty , fisierele sunt total diferite. Ca sa nu spun ca Medeli suspectez ca au integrate mesaje midi exclusive Roland (avand ID Roland 41). (Ex. F0 41 XX XX XX F7). Mi se par insa mult mai bine organizati cu Grand Suite, pentru ca in YEM (Yamaha Expansion Manager) nu poti reutiliza un sampler editat, cu toate proprietatile, insa daca editezi un sampler in GS(Grand SUite), poti salva ca sampler.voi sau drums.drm cu toti parametrii doriti (ADSR/effects/etc) si utiliza in cate pachete de expansiune doresti. Asteptam luna aceasta un update de OS (firmware) care sa rezolve multe din carentele actualului OS. Am discutii saptamanale cu Takao si Joe de la Medeli, legat de ce se intampla cu acest update. In acest moment update-ul este gata, este in teste, se fac ultimele verificari. Se lucreaza inclusiv la un forum. Trebuie sa se inteleaga ca AKX10 este prima din noua generatie de clape MEDELI si intr-un fel, a fost ca un test. Probabil AKX20 / A3000 o sa fie din nou, un hit. Nu are sens sa vorbesc de ce poate si nu poate acest model, cand update-ul o sa fie lansat luna aceasta. Vom vedea ce o sa poata cu adevarat, dupa acest update. Tot ce mai pot adauga, este ca AKX10 este un monstru inca adormit, ce foloseste cam 15-20% din ce poate face.
O zi buna tuturor.
P.S. Un sampler UVN (Yamaha), contine doar mapa de sunete si cativa parametri. Nu poti salva cu cat efect sa fie, ce attack, release, sustain, cutoff, etc.