Am o intrebare la care as avea nevoie de o lamurire urgenta de la cine se pricepe, ca sa stiu ce decizie sa iau :
am nevoie de un calculator pentru DAW (posibil Ableton Live 11 Suite si Logic Pro) si, nu stiu ce sa aleg intre Mac Studio M2 Max (care am inteles ca nu le-au optimizat pe deplin, dar sunt generatie noua) si iMac 27' retina 5k (martie 2019), procesor intel i9 3.6 GH, 16 GB RAM (dar se poate adauga mai multa decat la Mac Studio), 2 TB stocare, video Pro Vega 8 GB ; la iMac 27' cred ca o sa dispara suportul pentru procesoarele intel dupa un anumit timp.
Pretul este foarte apropiat intre ele si amandoua sunt noi.
La iMac 27' as avea si un dispay frumos inclus in pret, iar pentru Mac Studio trebuie sa cumpar monitor separat, iar unul mare si bun, mai adauga ceva la pret.
Va urma si o interfata audio - RME Fireface UFX III.
Eu folosesc i7 cu Windows 10 cu licenta, antivirus cu licenta si programe cu licenta si nu am nici un fel de probleme cu compiuterul! Windosul este la fel de bun daca nu rulezi programe cracuite si mai conteaza si ce componente ai in unitatea centrala pentru ca nu poti sa scoti performanta cu celeron de 1,2GHZ si memorie de 2 GB! Luati-va placi de baza si procesoare optcore de ultima generatie!