Suna foarte bine PSR A5000 pentru multe chestii este mai bun decat seria SX, A5000 suna mai turbo pe tobe si bas cred ca are niste tonuri in plus care suna spre korg mai gras iar la dreapta mono-legato este ca la kronos cu multe reglaje de asemena are pasul mai mic decat la sx pentru a canta mai cu virtuozitate, octavele se dau cu 3+ sau 3- mai sus sau mai jos, fata de sx inregistreaza si mp3 nu doar wav, boxele de pe a5000 se aud mai bine echilibrat.
Am avut toate orgile de la Yamaha si de fiecare data a progresat de la model la model dar acum mi se pare ca psr a5000 este cea mai buna calitate-pret exact cum trebuie sa fie o orga !
Eu am probat mai multe PSR-uri in magazinul din Anglia si cred ca am stat acolo 2-3 ore luandule la rand pe fiecare. Am testat clapele la adancime, meniul si binenteles sunetul si am constatat ca PSR-A5000 se pare ca are ceva in plus + pe sunet si Claviatura altfel cu pasul mai micsorat probabil pentru solistica la viteza si clapele nu se leagana ca la psr-urile din seria precedenta apoi suna mai basos fata de alte modele. Eu zic ca daca gasesti si un set bun e orga pericol !!!